Vad är en shortfill e-juice?

By | October 21, 2019

Enklast att förklara en shortfill e-juice är att det är en e-vätska utan nikotin, men som har plats för en nikotinshot eller nikotinsalt. Dessa e-vätskor har inte fyllts upp hela vägen, och därifrån kommer namnet shortfill.

Vanliga storlekar på shortfills är 30 ml, 60 ml och det största som görs är i 120 ml flaskor. Till en 30 ml shortfill behöver du bara hälla ner 5 ml nikotin, för att få 18 mg. Har du däremot en 60 ml shortfill behöver du hälla ner en 10 ml med 18 mg nikotin för att få 18 mg på din e-juice. Och den allra största storleken som görs som är 120 ml, behöver du ha 2 stycken 10 ml nikotin flaskor till som vardera är på 18 mg.

Vart köper jag shortfills?

I Sverige har de flesta vape butiker shortfills, eller som en del också kallar dem Shake and Vape “Shake N Vape”. Dessa är också de absolut vanligaste du hittar i butikshyllorna hos en svensk vape butik, då det finns överlägset störst utbud av dem.

Fördelar med e-vätska utan nikotin

Det finns många fördelar med att köpa en e-vätska utan nikotin, men framförallt att den inte innehåller något nikotin. Det gör att den som vill sluta röka, och bli av med nikotin beroendet också kan vara med och vejpa.