Hur man väljer en bra VPN

By | December 10, 2019

Du vet redan att använda DuckDuckGo håller dina sökningar privat, men vad händer när du klickar på ett sökresultat?

Webbplatser du besöker, Internetleverantörer eller alla som är anslutna till nätverket kan se din surfaktivitet via datorns virtuella ID (IP-adress). Så kallade “Incognito mode ” skyddar dig inte från denna snooping-det läget faktiskt inte hålla något privat utanför din fysiska dator!

Emoji

Ett virtuellt privat nätverk (VPN) kan erbjuda dig en viss grad av anonymitet genom att maskera datorns IP-adress från alla utom VPN-providern. Det ger effektivt en hemlig tunnel från din telefon eller dator till Internet via VPN, blockerar andra från peeping i. Envar då rättvis ser den VPN beter de här tomten, och inte du personlig.

När du har loggat in på en VPN-tjänst och aktiverat den på dina enheter är din trafik skyddad. Observera dock att det är tekniskt möjligt för din VPN-leverantör att fortfarande spionera och registrera all din Internet-aktivitet. Därför bör du lita helt på VPN-providern som du använder.

Hur man väljer från de många av de bästa VPN-leverantörerna där ute? Här är några viktiga faktorer att tänka på:

Privatliv. Det första du bör kontrollera är vad som händer med dina personuppgifter. Vi rekommenderar att du letar efter leverantörer som inte samlar in eller delar din personliga information alls, så ta dig tid att kontrollera deras integritetspolicy.
Kostnad. Det finns några gratis tjänster, men du kommer sannolikt att hamna betala med personuppgifter, så vi rekommenderar att du letar efter en betald tjänst som passar din budget.
Hastighet. VPN-leverantörer publicerar ibland sina anslutningshastigheter, men det bästa sättet att undvika en långsam tjänst är att registrera sig för en utvärderingsversion och köra ett anslutnings hastighetstest före och efter aktivering.
Plats. Du kanske föredrar VPN som finns i vissa länder för att få tillgång till platsspecifikt innehåll, så kolla deras hemsida för att se var deras servrar är. I många fall kan du välja vilken lands server du ska ansluta till.

Det finns 100s av VPN-leverantörer att välja mellan, så kontrollera din favorit översyn webbplatser för ytterligare vägledning, såsom denna VPN jämförelse diagram från PCMag. Om du föredrar ett enkelt val är TorGuard vad vi använder internt på DuckDuckGo.

För mer sekretess råd, Följ oss på Twitter & få vår sekretess krasch kurs.