GÖR ELEKTRONISK CIGARETT ONT?

By | February 14, 2021

Vad är elektronisk cigarett?

Den elektroniska cigaretten, även kallad en e-cigarett, är en batteridriven enhet, som simulerar upplevelsen av en vanlig cigarett, förmodligen med mindre hälsorisker genom att endast innehålla nikotinångor, utan tjära eller hundratals andra skadliga ämnen i cigaretten. Men som vi kommer att förklara innebär det inte att ha mindre risk att vara riskfri. Många använder ejuice så som Six Licks, Straight Flavors, Supergood, Swedish Candy, Sweet Candy, Tasty E-juice, Tasty juice, Team 120, The Big Tasty och The Mamasan! Men det finns också utan nikotin i mindre volymer på 30 ml per flaska ejuice.

E-cigaretter VOOM har blivit populärare de senaste åren, särskilt bland den yngre befolkningen och rökare som vill ha ett mindre skadligt sätt att konsumera nikotin. Även i Brasilien, där e-cigaretten är förbjuden*, har produkten genererat mycket nyfikenhet och lockat fans, som förvärvar enheten via Internet eller på resor till länder som tillåter försäljning, som USA, Frankrike, Italien eller Portugal.

Källor: Folkhälsomyndigheten, Umo, THL, CAN, WikiPedia, Konsumentverket, Kemi, Lansstyrelsen, Riksdagen, Tullverket, Östersund Kommun, Verksamt, Kristianstad, SlutaRökaLinjen, Alingsås, Ronneby, Lysekil.

  • I Brasilien tillåter lagen inte produktion och marknadsföring av elektroniska cigaretter, men deras användning anses inte vara ett brott.

I den här artikeln kommer vi att ge en översikt över den elektroniska cigaretten, inklusive information om olika typer av enheter, negativa hälsoeffekter, användning som behandling för att sluta röka och dess inverkan på folkhälsan.

Om du letar efter information om skadorna på vanliga cigaretter, var noga med att också läsa följande artiklar: Jooz.se, Ecigaretter.se, Peoplesmoker.se, VapeSweden.se och dk.vape.se