Bästa webbplatser för att få frilans jobb

By | December 21, 2019

Det finns en hel del välkända webbplatser för att komma igång i frilans världen. Vissa är specialiserade på att attrahera arbetstagare och kunder för en viss bransch, medan andra är mer generiska.

Här är fyra av de bästa webbplatserna för att hitta frilansande arbete:

Frilansare.nu

I början av 2014, två av de mest välkända frilansare webbplatser, elance och oDesk, slås samman för att skapa frilansare.nu .

Frilansare.nu har över 12 000 000 registrerade frilansare och 5 000 000 kunder, vilket gör dem till en av de största tjänsterna i sitt slag.

De är värd allt från timlön spelningar med nystartade företag, till större projekt med några allvarligt hög profil kunder också.

Webbplatsen är verkligen tydlig och lätt att navigera. Plus, du får massor av info om vad kunderna söker i inlägg som gör det mycket lättare att skriva din ansökan.

Största fördelen: de har ett säkert system för betalningsskydd som garanterar att du alltid får betalt för det arbete du utför. Klienter skickar betalning till Frilansare.nu innan jobbet börjar, och företaget håller pengarna säkra och säkra så att ingen av er kan komma åt den utan den andras tillåtelse. När jobbet är klart och godkänt, träffar Cash ditt konto.

Största nackdelar: Frilansare.nu avgifter serviceavgifter på 20% när din livstid inkomster med en kund är under $500 (cirka £402 *), sedan 10% på livstid inkomster upp till cirka £8 041 *, sedan 5% på siffror över det, som inte är de bästa priserna.

De erbjuder också en konstig “tjänst” till kunder hyra för timlön arbete-de skickar en ögonblicksbild av frilansare skärmar varje 10 minuter för att se till att de arbetar för sina pengar. Ganska förmynderi!

* Priserna är korrekta vid skrivande stund


Freelancer

Freelancer är en ganska enkel webbplats att använda. Det är lätt att registrera sig och du kan lista upp till 20 av dina kunskaper när registrerade. Sedan söker det jobb som matchar dina talanger.

Största fördelen: du kan se exakt hur mycket människor som bjuder på att arbeta med ett projekt – en funktion som normalt sett inte syns på andra webbplatser. Det gör att du kan vara konkurrenskraftig och se vad erfarna rivaler brukar debitera.

Största nackdelen: återigen-avgifter! Freelancer tar 10% av din timtaxa och 10% (eller £3,50 – beroende på vilket som är störst) av dina fastprisprojekt avgifter. De kör också “tävlingar” där kunder får flera inlagor för ett projekt, och bara betala för den som de vill (full avgift info här). Det låter bra för köparen, men frilansare riskerar att göra en hel del arbete för ingen belöning!


PeoplePerHour.com

PeoplePerHour.com är ett supervänligt företag. Vid ett tillfälle var de även bjuda frilansare att använda skrivborden i sitt kontor-Nice touch!

Du ser ofta klienter på PeoplePerHour som anger hur mycket de är villiga att spendera för ett projekt. Lönen är i allmänhet inte illa, och vi en gång såg ett jobb som involverade mynta en ny slogan för ett företag. Sin budget? En cool £287.

Största fördelen: om du är en medium eller hög löntagare, du kommer inte att betala för mycket provision. För resultat mellan £500 och £5 000, det finns en avgift på 7,5%, och alla intäkter ovan som har en avgift på bara 3,5%.

Största nackdelen: för lägre intjänande projekt, avgifterna är ganska rejäl. När du betalar mindre än £500 från en kund debiteras du 20% avgift.


Fiverr

De tre platserna ovan är förmodligen de viktigaste utmanare i din strävan efter frilansande arbete. Men det finns en slutlig, udda webbplats som är definitivt värt ett omnämnande-och det är Fiverr.

Denna webbplats började som en marknadsplats, där människor runt om i världen kunde erbjuda sina tjänster (eller “spelningar”) för den furste summan av $5 (ca £4). Exempel på detta är:

• “Jag kommer att skapa en filmisk filmtrailer för $5 “

• “Jag kommer att skriva ett meddelande under vatten för $5 “

• “Jag kommer att göra en berättarröst av 100 ord som en australisk man eller kvinna för $5 “.

Som ni kan se, några av uppgifterna är ganska förvånande, men detta är bra eftersom det låter dig bli kreativ.

Eftersom platsen var först inrättas, många människor har börjat ladda mer än $5 för sina tjänster. Som Fiverr säljare, kan du erbjuda Basic, standard och Premium paket med varierande nivåer av service eller hastighet.

Det är bäst att erbjuda den mest grundläggande nivån av dina tjänster för $5. Härifrån kan du erbjuda tillägg för varje pris du vill, som en snabb vändning för $20 (ca £16,08 *), eller en längre video eller artikel.

Största fördelen: Fiverr låter dig frilans i ganska mycket något område, gör nästan vad som helst tänkbara.

Största nackdelen: denna webbplats har avgifter på 20%-så om du debiteras £50 för ett jobb, skulle du behöva ge £10 av det direkt tillbaka till Fiverr.