ADSL har varit i Böhmen i 11 år

By | June 11, 2020

Genom ADSL-teknik kan vi ansluta i Tjeckien i 11 år. De första erbjudandena från Czech Telecom, dagens Telefónica, och andra leverantörer började dyka upp i början av februari och mars 2003.
ADSL har varit i Böhmen i 11 år

Tillkomsten av ADSL gick inte utan problem även då. I 2002, Telecom lanserade ADSL under varumärket IOL Platina. Priserna på detta företag kan tyckas mer än orimliga jämfört med dagens. tjänsten, som dök upp i slutet av juni, Det var mycket kort efter lanseringen förbjudits av den tjeckiska telekomkontoret, som På detta sätt upprätthöll protesterna från de dåvarande alternativa operatörerna. Detta följdes av ett erbjudande om att översända ADSL-operatörer. De första överförda kontrakten undertecknades av telekomoperatörer i februari 2002. I mars 2003 började de första anslutningarna etableras.

ADSL skilde sig i pris och volymbegränsning från det första försöket, förbjudet av IOL Platinum. Den nya ADSL har kommit in på marknaden utan volymgränser. Perioden utan gränsen varade inte så länge, så snart de första ADSL-anslutningarna användes fullt ut, var telekomnät överdimensionerade och lasten klarade inte. I juni 2003 började Telecom försöka införa volymgränser och minska hastigheten efter deras utmattning. Innan länge introducerade företaget en ny form av ADSL med volymgränser. Den överskridna gränsen orsakade inte en avmattning, men debiterades. Situationen provocerade ett antal negativa reaktioner.

Ett år senare kom förändringen i form av hastighetsbegränsning. ADSL har slutat ladda data över FUP-gränsen. Situationen ledde till uppkomsten av en uppringd ADSL, som laddades enligt anslutningens varaktighet. Det var inte förrän 2008 som Telefónica lyfte sina volymgränser för ADSL som kunderna såg förbättringar. Anledningen var konkurrens. UPC hade inga gränser då.

Kampen för internethastighet började. Buden delades inte längre upp av överföringsvolymen. I slutet av året bildades begreppet AžDSL. Endast ett litet antal hastighetsvarianter erbjöds, vilka definierades som övre gränser. Det handlade om hastigheter “upp”, men slutanvändaren nådde inte dem. Vid denna tidpunkt introducerades också nakna ADSL. Det var internet, som inte kräver synkronisering med rösttjänster. Internet som inte kan bryta ner kostnaden för en lokal slinga mellan data-och rösttjänster.

När vi tittar på siffrorna kan vi dra slutsatsen att Telefónika har övertaget i hela ADSL. Det mest relevanta för företaget var åren 2004 och 2005, då företaget fick en stor marknadsandel. I slutet av 2012, O2 hade 809,600 detaljhandel ADSL / VDSL-anslutningar. I slutet av 2013 ökade antalet kunder av tjänster av höghastighetsinternet med 1,9% till 919 tusen.